Navigation Menu

5 λάθη με το make up που πρέπει να σταματήσεις ||AllAboutBeauty

Η εφαρμογή make up κάνει ένα πρόσωπο να δείχνει αψεγάδιαστο, καλύπτοντας τις ατέλειες και τα ενοχλητικά σπυράκια.


1. Φοράτε την λάθος απόχρωση make up

Ένα από τα συνηθισμένα λάθη με το make up που κάνουν πολλές γυναίκες είναι και η λάθος επιλογή απόχρωσης. Αυτό μπορεί να τονίσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου σας. Επίσης, η λάθος επιλογή απόχρωσης make up τραβάει την προσοχή στα χαλαρά σημεία του λαιμού σας. Ζητήστε λοιπόν την συμβουλή ενός makeup artist, που θα βρείτε συνήθως στους πάγκους των καλλυντικών, για να βρείτε την απόχρωση που ταιριάζει στην δική σας επιδερμίδα. Αυτός είναι ειδικός να βρει το κατάλληλο χρώμα make up που θα δείχνει ομοιόμορφο τόσο σε τεχνητό, όσο και σε φυσικό φως. Όταν βρείτε την κατάλληλη απόχρωση make up, φροντίστε να το απλώσετε με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ, ειδικά στην περιοχή γύρω από την γραμμή του πηγουνιού σας. Αυτό θα δημιουργήσει ένα φυσικό αποτέλεσμα τόσο στο πηγούνι, όσο και στο λαιμό σας.
2. Δεν χρησιμοποιείτε Primer

Καθώς μεγαλώνουμε η επιδερμίδα μας αυξάνει την παραγωγή μελανίνης, οδηγώντας στην εμφάνιση κηλίδων τόσο στο πρόσωπο, όσο και στα χέρια και το λαιμό. Ένα primer όχι μόνο θα κρύψει τα σημάδια αυτά αλλά θα δημιουργήσει και ένα πιο ομοιόμορφο φινίρισμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας σας. Επίσης, χρησιμοποιώντας ένα primer μπορείτε να καλύψετε κοκκινίλες και άλλες ατέλειες χωρίς να δημιουργείτε ένα υπερβολικό αποτέλεσμα που θα ξεχωρίζει. Η χρήση ενός primer κάτω από τα μάτια σας θα σας βοηθήσει να κρύψετε τους μαύρους κύκλους, αλλά θα χρειαστείτε ένα ελαφρύ make up πάνω από το primer για να έχετε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.
3. Εφαρμόστε παχιά στρώματα

Ένα ακόμη από τα λάθη με το make up που κάνουν πολλές γυναίκες είναι η εφαρμογή ενός παχιού – βαριού make up, το οποίο θα τραβήξει την προσοχή στα σημάδια γήρατος και στις ατέλειες του προσώπου σας. Το αποτέλεσμα θα είναι να δείχνετε πιο μεγάλη απ’ ότι είστε στην πραγματικότητα. Προκειμένου να μην έχετε αυτό το πρόβλημα, δοκιμάστε ένα ελαφρύ makeup και εφαρμόστε το σε λεπτά στρώματα. Αν ωστόσο ανησυχείτε για το τι θα καλύψει, δοκιμάστε μια full coverage (πλήρους κάλυψης) ενυδατική κρέμα με χρώμα, οι οποίες συνήθως δεν είναι τόσο παχιές όσο το makeup και θα σας χαρίσουν όση κάλυψη χρειάζεστε.
4. Δεν προετοιμάζετε την επιδερμίδα σας

Πριν εφαρμόσετε το make up σας είναι καλό να προετοιμάζετε την επιδερμίδα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που παραλείψετε την προετοιμασία της επιδερμίδας σας, τότε το make up σας μπορεί να ξεραθεί και να δημιουργήσει σπασίματα, γεγονός που θα δυσκολέψει την εφαρμογή οποιουδήποτε άλλου καλλυντικού προϊόντος μακιγιάζ θα θέλετε να εφαρμόσετε στην συνέχεια. Η προετοιμασία του δέρματος θα εξασφαλίσει την σωστή ενυδάτωση και θα το κάνει να γεράσει πιο αργά. Τέλος, μην αμελείτε να αφαιρείτε πλήρως το μακιγιάζ σας πριν πέσετε για ύπνο και να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα ενυδατικού προϊόντος.
5. Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα make up γύρω από τις ρυτίδες σας

Ένα ακόμη από τα λάθη με το make up είναι η υπερβολική ποσότητα στην περιοχή των ρυτίδων. Αυτό θα οδηγήσει στο να τονίσετε το πρόβλημα παρά να το κρύψετε. Προκειμένου λοιπόν να δώσετε ένα τέλος σε αυτό το λάθος, εφαρμόστε με τα χέρια σας μια μικρή σταγόνα γύρω από το στόμα και την μύτη. Μόλις τελειώσετε, απλώστε καλύτερα το make up με ένα σφουγγαράκι ή σκουπίστε την επιπλέον ποσότητα με ένα μαλακό χαρτομάντηλο. Αυτή η απλή κι όμως σημαντική κίνηση αποτρέπει το make up να εισχωρήσει στις ρυτίδες.

0 σχόλια: